Berkesdi halastó vízparti szállásai

Berkesd
Régió:   Baranya megye
Kapcsolattartó: Végh György tógazda:
Telefon:+36-20/297-9149
Telefon:
E-mail:  mutat
Weblap: Ugrás a hirdető weboldalára
Facebook: Ugrás a facebook-ra
Adatlap frissítve:2019-04-22 18:58:08
Forrás:
Vízterület:Berkesdi halastó

Általános ismertető:

A Berkesdi halastó Baranya megyében, a Baranyai-dombság északi részén, Pécsváradtól délre található, Berkesd és Kátoly községekből közelíthető meg. A halastó a Szilágyi patak felduzzasztásával keletkezett és halgazdaságként üzemelt már az előző század 80-as éveitől kezdve. Alapvetően 2 tóról beszélhetünk, amelyek közül az új tulajdonos első lépésként a felső tavat mentette meg a pusztulástól, az eliszapolódástól és nem kevés munkaórát és pénzt belefektetve tette horgászatra alkalmassá.

Vízrajzi jellemzők
A horgásztó a klasszikus völgyzárógátas tározók ismérveit hordozza, a felső részen sekélyebb, növényzettel borított vízszakaszt találunk, amely kiváló ívóhely is, így itt horgászhelyek nem kerültek kialakításra. Lejjebb haladva a vízmélység eléri a 2 métert, az egykori patakmederben a 3 m-t is. A közelmúltbeli kotrásnak köszönhetően a legtöbb helyen nem halmozódott még fel a horgászatot befolyásoló iszapmennyiség, ám a tereprendezésnél nem volt cél a vízfenék tökéletesen egyenesre való kialakítása, így gödrökkel és akadókkal tarkított szakaszok tartják a halakat. A tó középső részén a kiszolgáló épületek vonalában található a legkevesebb akadó, ám itt a legrendszeresebb a horgászat, így a kényelem mellett a halfogás is szinte garantált. A gát felé haladva találjuk a tó legmélyebb részeit, de itt se lesz 4 méternél mélyebb vizünk, viszont keményebb, helyenként köves, kavicsos padok is találhatók. Ez a rész a mélysége miatt kevésbé volt elvadult, kevésbé nőttek fel a fák, bokrok, így itt kevesebb horogmarasztaló akadóval kell számolnunk.

Az első tapasztalatok alapján a nagyobb halak a büdös, csípős aromájú csalikat részesítik előnyben, mind a bojli, mind a pellett esetében a 20 mm-es átmérőtől felfele. A horgásztó felső végén található akadósabb területen van értelme az úszós pontyozásnak is, főleg a felmelegedő vízben járja nagyon azt a szakaszt a hal, illetve akkor, ha erősebb dél, délnyugati szél fúj.
A tóban jelentős amurállomány is kialakult, amelyek az egykori halgazdálkodás maradványa, ám célzott, eredményes horgászatukra egyelőre nem tudunk tippeket adni. Járulékos halként jelentkezik a pontyozók horgán.

Ragadozó halak
Erős csukaállomány, feljövőben lévő süllőállomány és meghatározhatatlan harcsaállomány alkotja a rablóhalakra horgászók zsákmányát. Az őszi időszakban (november 1-január 31-ig) van lehetőség elsősorban rablóhalas horgászatra, természetesen a pergetés is megengedett, amelyhez csónakot is tudunk biztosítani. Csukából 6 kg feletti példányok is partra kerültek már, süllőből 3 kg-os került horogra, míg harcsával elvétve találkoznak a horgászok, ám a nyári időszakban a tógazda 30 kg feletti harcsatetemet is talált.

Infrastruktúra
A tó keleti oldalán került kialakításra 3 vendégház, egy közösségi nyitott terasz és itt található a főmóló is, amelyről természetesen megengedett a horgászat.
A kiszolgáló létesítmények is itt kaptak helyet, itt van lehetőség tisztálkodásra, víz vételezésre, mellékhelyiség használatára is.
Igény esetén ellátást is tudunk biztosítani, amely akár napi 3 étkezést tartalmazhat, illetve a több napra érkezett horgászok kérésére bolti áron beszerezzük a szükséges élelmiszereket, italokat egyéb szükséges termékeket.
A főszezonban büfé és horgászbolt is üzemel, ahol az alapvetően szükséges termékek beszerezhetők.
Itt bérelhetők a csónakok is, igény szerint villanymotorral, vagy anélkül.

Információk:

icon Szállás típus Faház
icon Férőhelyek száma 9
icon Közvetlen vízparti icon
icon Vízparttól való távolság 10 méter
icon Ár Nincs megadva
icon Fűtési lehetőség icon
icon Villany icon
icon Zuhanyozási lehetőség icon
icon Csónak használat icon
icon Sátorozási lehetőség icon
icon Stég használat icon
icon Jakuzzi Nincs megadva
icon Szauna Nincs megadva
icon Szép kártya elfogadás Nincs megadva
icon GPS Északi szél. (fok) 46.081563
icon GPS Keleti hossz.(fok) 18.432566
icon Google maps link Útvonalterv

Árak:

Felszereltség:

Kiemelt ajánlat:

balatoni nyaraló

Megközelíthetőség:

Berkesd (Környéke)

Környék leírása:

Horgászat
A tó kialakításának nulladik lépéseként, még a kotrást, tereprendezést megelőzően jelentős haltelepítés realizálódott, sikerült 4-5 nyaras pontyokat, 2-3 kilós csukákat is telepíteni így alapozva meg a törzsállomány kialakulását. Mindezeken felül a próbahorgászatok során meglepő méretű halak is előkerültek, amelyek közül némelyik szinte biztosan átvészelte a vízhiányos, eliszapolódott időszakot, hiszen 10 kg feletti ponty, 6 kg feletti csuka is horogra került már.
A tó fő hala a ponty, amely jellemzően fenekező módszerrel keríthető horogra a legkényelmesebben. A bojlis módszer szelektáló hatására mindenképpen szükség van akkor, ha komolyabb méretű halakat szeretnénk fogni, hiszen sok a 3 nyaras ponty is, amelyek a kisebb csalik használata illetve az etetőkosaras végszerelék alkalmazása esetén a nagyobb halakat rendre megelőzik. Természetesen nincs akadálya annak, hogy finomabb felszereléssel ezeket a halakat, illetve a tóban még előforduló keszegféléket, kárászokat vegye üldözőbe a horgász, ám ilyenkor a 3 kg feletti halak fogásának esélye jelentősen lecsökken.

Kiemelt ajánlat:

balatoni nyaraló
Váltás nagyobb térképre

Foglaltsági táblázat:

Nincs foglaltsági tábla kitöltve.
Figyelem, az odal csak tájékoztató jellegű, pontos információkért keresse fel a hirdetőt, a szállásadó képviselőjét! Az itt megjelenített információkért sem a horgasznyaralo.hu weboldal üzemeltetője, sem a hirdetést elhelyező személy, vállalkozás felelőséget nem vállal !

Időjárás:

Felhőkép

Hőtérkép

Széltérkép

Partnereink:

Ingyenes társkereső