Diviák Apartman

8936 Zalaszentmihály
Dr Fülöp Valter u. 10.
Régió:   Zala megye
Kapcsolattartó: Diviák Árpád
Telefon:+36 20 432-7368
Telefon:
E-mail:  mutat
Internet: Ugrás a weboldalra
Adatlap frissítve:2016-05-25 10:37:51
Forrás:www.zalaihorgaszat.hu
Vízterület:Zalaszentmihályi Egyesületi Tó

Általános ismertető:

A Zalaszentmihályi horgásztó közvetlen közelében /30m/ található az a 2 szintes kiadó vendégház, melynek alsó szintjén szauna és más közös helyiségek, míg felső szintjén és a tetőtérben komplett lakótér várja a természet, csend és a horgászat kedvelőit.

Árak:

3000Ft/fő/éj
Szép Kártya elfogadó hely

Felszereltség:

A vendégház lakószintjein klímával ellátott konyha, étkező, 2 hálószoba, fürdőszoba káddal és zuhanyzóval, wc található. A jól felszerelt konyhában hűtő, mikrohullámú sütő, gáztűzhely, kávéfőző gép található. Az erkélyről a kilátás a tóra nyílik, a szállás mediterrán színei kellemes hangulatot árasztanak.
A gépkocsi biztonságban parkolhat a kiadó szálláshelyhez tartozó garázsban.

A vendégház tulajdonosa rendelkezik saját villanymotoros csónakkal és kettő kis horgász bungalóval a tó csendes, rejtett zugában.
A festői környezet, a kitűnő halállomány csábító lehetőség a horgászok és családjaik számára!

Környék leírása:

Az érintetlen természet, a végtelennek tűnő erdők, a romantikus göcseji táj, az élő népművészet, a kedves falusi vendéglátás, a Balaton, a gyógyfürdők számos kirándulási, pihenési lehetőséget kínálnak Zalaszentmihály szűkebb és távolabbi környékén.

Ritkaságnak számít a sajátos mikroklímájú, hegyvidéki hangulatot árasztó azáleás-völgy Zalaegerszegen, vagy a főleg fenyőféléket bemutató budapapusztai arborétum. Egyedülálló látványosság a zalakomáromi bivalyrezervátum, amely 30 hektáros, bokros, zsombékos, mocsaras, szigetekkel tűzdelt területet ölel fel.

Hévízen találjuk Európa legnagyobb természetes gyógyvizű tavát. Vizének hőmérséklete nyáron eléri a 33-35oC-ot, még téli fagyok idején sem csökken 23-25 oC alá. Az első fürdőházat Festetics György építtette 1795-ben, ekkortól számítják a hévízi gyógyfürdő létrejöttét. A gyógyvíz elsősorban mozgásszervi betegségek, izom-, reuma- és idegfájdalmak kezelésére, balesetek és műtétek utókezelésére alkalmas, ezért Hévízt a "reumabetegek Mekkája"- ként is emlegetik.

Zalakaros Magyarország egyik legkisebb városa, gyógyvize magas jód-, bróm- és kéntartalma miatt elsősorban reumás megbetegedések, mozgásszervi panaszok, nőgyógyászati problémák kezelésére alkalmas. A fedett gyógyfürdő és az élményfürdő egész évben várja a gyógyulásra, felüdülésre vágyókat, míg a gyönyörű környezetben levő strand nyáron kínál felfrissülést. A víz mellett hangulatos sétányai, tiszta környezete, meghitt kisvárosi hangulata vonzza az idelátogatókat.

A Zala völgyében fekvő hangulatos Kehidakustány gyógyvize, a környék varázslatos tája és a vidék nyugalma ideális helyet kínál a test és a lélek felfrissítésére. Kénes termálvize nem tartalmaz rádiumot, ezért szívbetegek és gyerekek is egész nap fürdőzhetnek benne. Kiválóan alkalmas idegrendszeri, nőgyógyászati, bőrgyógyászati és mozgásszervi problémák megelőzésére és gyógyítására.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Parkhoz tartozó Kis-Balaton vonzerejét gazdag madárvilága és varázslatos természeti környezete adja.
Szabadon látogatható a Kányavári-sziget, ahol sétautak, két kilátó és a Búbos vöcsök tanösvény várja a látogatókat. A fokozottan védett területekre a fenékpusztai kutatóháztól gyakorlott szakvezetők kísérnek bejelentett csoportokat. Zalaváron érdemes megtekinteni a környék élővilágát és hagyományait Kis-Balaton Bemutatóház kiállításán, mellette az ásatásokat és a recéskúti bazilika romjait.

A falusi turizmus a városi ember találkozása a természettel. A falusi élet mindig is vonzotta a városi embert, aki szeretné újraépíteni kapcsolatát a természettel, újra megismerni vagy megtanulni azt, amit az ősei tudtak, ismertek.
Ehhez kínál kitűnő lehetőséget ez a vendégház Zalaszentmihályon, a bányató partján.

Vízparti szállásunk Zalában a Balatonhoz közel, de több gazdagon telepített horgásztó szomszédságában található.

Azoknak a vendégeknek igyekszünk a kedvében járni, akik olcsó, vízparti szállást keresnek, akár Zalában, akár a Balaton közelében.

Télen és nyáron alkalom nyílik a horgászatra, akár a léki horgászatra,de számos Balaton parti vagy zalai kirándulási, pihenési lehetőség közül választhatnak a hozzánk látogatók.

A vízparti házunk mellett tudunk még horgász vízparti stéget, igény szerint csónakot biztosítani. A léki horgászathoz a jeget sajnos nem mi biztosítjuk,de szinten minden télen élhetnek a lehetőséggel a horgász vendégeink. Az igényes kialakítású szállásunk olcsó ugyan,de ezen nem is kívánunk változtatni. A Balaton közelsége miatt sokan a környékünkön igényelnek szállást és innen járják be Zala nevezetességeit és a Balaton környékét.

Horgász vendégeink szerint nem kizárólag az ár dönt,hanem a szíves vendéglátás miatt keresnek fel minket és igényelnek vízparti szállást nálunk újra és újra.

A halgazdagságban pedig a Zalaszentmihályi tó felveszi a versenyt a Balatonnal, vízparti szállásunk pedig akár két nagy családot is tud fogadni egy időben.

Télen, nyáron csodás látványt nyújt a horgásztó,várjuk sok szeretettel a vízparti szállások szerelmeseit.

Megközelíthetőség:

Zalaszentmihály (Környéke)

Információk:

Szállás típus Kőház
Férőhelyek száma 12
Közvetlen vízparti
Vízparttól való távolság 36 méter
Ár 3000 Ft/fő/éj-től
Fűtési lehetőség
Villany
Zuhanyozási lehetőség
Csónak használat
Sátorozási lehetőség Nincs megadva
Stég használat
Szép kártya elfogadás
GPS Északi szél. (fok) 46.719554
GPS Keleti hossz.(fok) 16.945112

Foglaltsági táblázat:

Nincs foglaltsági tábla kitöltve.

Időjárás

Felhőkép

Hőtérkép

Széltérkép