Tüskevár-lak Horgásztanya

5502 Gyomaendrőd
Bónomzug
Régió:   Békés megye
Kapcsolattartó: Havelda Jánosné
Telefon:+36-70-940-1619
Telefon:
E-mail:  mutat
Internet: Ugrás a weboldalra
Adatlap frissítve:2018-01-04 17:26:27
Forrás:
Vízterület:Gyomaendrőd Bónomzug

Általános ismertető:

Gyomaendrőd a körösök völgyében fekvő csendes, nyugodt kisváros. Az ország legtisztább vizű folyójaként ismert Hármas-Körös partján fekvő város nem csak a horgászok és a vízi sportok kedvelőinek paradicsoma, hanem híres gyógyvízének köszönhetően a gyógyulást keresők kedvelt úti célja is.

Az országban, de Európában is egyre ritkábban talál a turista olyan érintetlen, sajátos hangulatú alföldi tájat, halakkal teli holtágakat, folyóparti ártereket, ahol országos, sőt nemzetközi jelentőségű növény- és állatvilág található. A természeti környezet számos túrázási lehetőséget nyújt, így gyalogtúra, kerékpártúra, vízitúra, hajózás a Körösök ölelésében.

Szálláshelyünkön, a Hármas-Körös Bónom-zugi holtágának partján, 7 fős faházban várjuk a pihenni, kikapcsolódni vágyó vendégeinket szezonálisan, április 1-től oktőber 31-ig. A szálláshely vízparti üdülő horgászati-, fürdőzési lehetőséggel, stéggel, bográcsozóval., csónakkölcsönzési lehetőséggel. A horgászati lehetőséget a Bónomzug Vízéért Egyesület biztosítja, saját szabályai szerint. Vendégeinknek igény esetén programszervezést nyújtunk a város által kínált programlehetőségek igénybevételére.

Árak:

A szálláshely ára 12000.-Ft/ház/éj. Az ár az idegenforgalmi adót NEM tartalmazza.

Felszereltség:

TV, hűtő, teafőző, kávéfőző, tűzhely, bográcsozó hely, felszerelt konyha, saját stég

Környék leírása:

Ritkán találni olyan érintetlen, sajátos hangulatú alföldi tájat, hallal teli holtágakat, olyan folyóparti ártereket, ahol országos- és nemzetközi jelentőségű növény és állatvilág található. A kialakult tájforma a megye, s így városunk egyik legszebb természeti értéke. Annak ellenére, hogy mesterséges környezetről van szó, az eredeti Körös parti állat- és növényvilág ide települt át, így hűen őrzi az ősi Nagy- vagy Egyesült-Körös hangulatát. A hullámtér nagy részét sűrű aljnövényzetű, füves területekkel, tisztásokkal tarkított erdőség borítja. Vendégeink gyalogtúrával, kerékpártúrával, hajókirándulással fedezhetik fel a természet szépségeit. A közelben található a Pájer Strand, ahol kiépített szabad strand, csúszda, röplabdapálya, focipálya nyújt szabadidős lehetőséget, illetve itt található a Bárka Bemutatóközpont is. Ez a bemutatóközpont a Lélekkel a Körösök Mentén című turisztikai fejlesztési projekt egyik eleme, a többi elem a városban belterületén tekinthető meg. Szent Antal Kenyérsütőház, Körös Látogatóközpont, Lombkorona Tanösvény, Vízi Színpad. Nevezetességek, látványosságok még a településen az Endrődi Tájház és Helytörténeti Gyűjtemény, ahol hagyományőrző kézműves foglalkozásokon vehetnek részt a gyerekek, a Kner Nyomdaipari Múzeum, a Vidovszky Képtár, a Gyomai Tájház és Alkotóház, templomaink, műemlékeink. Az Erzsébet liget szépen parkosított környezetében található a város termálfürdője, melynek értékes gyógyvize számos betegség gyógyítására alkalmas. A 2003-ban teljesen felújításra került Liget Fürdő 62 Celsius-fokos vize igazoltan jó hatású az idült reumatikus, köszvényes bántalmak, az izom- és idegfájdalmak ellen. A fürdő szolgáltatásai: balneoterápiás és fizioterápiás kezelések, szauna, szolárium, masszázs. A strand feszített víztükrű úszómedencéi, a gyógyfürdő és fedett uszoda közkedvelt helye a vendégeknek. Környező települések programlehetőségei: Dévaványa Túzok Rezervátum, Mezőberény Lovas Park, Szarvas Arborétum, Mini Magyarország, Katalin hajó, Vízi Színház. Vendégeinknek igény szerint segítünk a programszervezésben.

Megközelíthetőség:

Gyomaendrőd (Környéke)

Gépjárművel Mezőtúr irányából érkezve a 39-es kilométerkő után jobbra a ?Bónomzug? jelzőtábla irányába; Gyomaendrőd településen keresztül érkezve Mezőtúr irányába el kell hagyni a várost és a 40-es kilométerkő után balra a ?Bónomzug? jelzőtábla irányába. Tömegközlekedési eszközzel Budapest-Lőkösháza vasútvonalon Gyoma vasútállomás

Információk:

Szállás típus Faház
Férőhelyek száma 7
Közvetlen vízparti
Vízparttól való távolság 5 méter
Ár 1800 Ft/fő/éj-től
Fűtési lehetőség
Villany
Zuhanyozási lehetőség
Csónak használat
Sátorozási lehetőség
Stég használat
Szép kártya elfogadás
GPS Északi szél. (fok) 46.939121
GPS Keleti hossz.(fok) 20.748684

Foglaltsági táblázat:

Tüskevár-lak Horgásztanya12345678910111213141516171819202122232425262728293031
Január
Február
Március
Április
Május
Június
Július
Augusztus
Szeptember
Október
November
December
(A foglalt időpontok Zöld színnel vannak jelölve)
Megjegyzés:

Időjárás

Felhőkép

Hőtérkép

Széltérkép